Monday, January 31, 2011

::Kawan KEBBABOOMM !!!::

Hhahaha bunyi title cam pe ntah..sje bikin gempak..Hari ni mood gue nak bercerita serba sedikit mngenai kawan.Semua orang ada kawan. Tak kiralah kome tinggi or rendah,hodoh hbis or cun hbis,kurus or berisi, berkulit hitam atau putih ataupun kulit berkudis, sume org pasti ada kawan. Namun adakah anda perasan n sedari bahawa kawan2 juga ade bnyak jenisnya.Mari kita mengenali jenis-jenis kawan ini.zasss~!!

***********************************************************


Kawan Alien 


Kwn alien ialah org yg x bertegur sapa dgn kita. Selalunya mrka ini belajar  di tempat yg sama dgn kita. contohnya di toilet..Di luar toilet, kita mmang x brcakap lngsung dgn mrka ini. Name dia pun kite x tau or x hingat lnggsung. Muka je familiar sbb selalu brtemu di toilet. Mula-mula skadar angkat kening 'The Rock', lepastu dah kerap sngt jumpa,then smpai kite ckp ,


"hye"


"de klas arini?"


"korng x gi event aritu ke?"

Kawan alien juga dikenali sebagai kawan lif ataupun kawan menunggu bas.


seperti kata Rosyam Nor yg telah gue olah,
ADAKAH ANDA ORANGNYA?? hhihihihih..



***********************************************************


Kawan Ah Long



Kwn Ah Long ialah kwn kome paling samseng. Mukenya nmpak bengis n tulangnya tegap sprti filem Rambo. Stiap kali de gaduh2,kite msti mention nmenyer.Contohnya,bile nk kena blasah n bile sebut  je nme ******* (dirahsiakn) pastu x jdi gduh n musuh lari lintng pukng.kahkahkah :). Kira taiko ni macam Aqasya dlm crite rempit v3.hahahah gue blasah je cite tu..x tau btul ke x..:P


seperti kata Rosyam Nor yg telah gue olah,
ADAKAH ANDA ORANGNYA?? hhihihihih..




***********************************************************

Kawan Paw



Tidak, kwn pau buknlah sorang peniaga pau di pasar tani. sbaliknya, mereka hnya berkawan dngan kome ketika mahukan sesuatu. x kiralah ketika mrka mmerlukn wang, nak pnjam bju   ataupun mhu mminjam brg or pape benda yg mreka2 nak. Bile nak mintx tolong ayatnya seperti 'JULA JULING BINTANG TUJUH".Then bila dah dpt,ayatnya sperti ini..

"owh Ade aku kisahh??"


seperti kata Rosyam Nor yg telah gue olah,
ADAKAH ANDA ORANGNYA?? hhihihihih..





***********************************************************


Kawan Maya


Hahahah ada 2 jenis Maya. Maya Karin yg cun, or cerita ADAMAYA.hahhaha.. Tapi kawan Maya yg gue maksudkn ternyata tiada kaitan dgn kedua-dua Maya tdi. Kwn Maya ialah kawn atau 'friend' kome di laman web sosial seperti Facebook or Myspace. kite lngsung x knal mrka, tpi main approve je.Sedarikah kite,kwan Maya adelah lebih ramai drpd kawan realiti kite, n selalunya mereka terdiri drpd budak belasan tahun yang msih belum habis PMR tapi mengada-ngada nak main Facebook.Or org yg brumur mksudnya dah tua, yg bukak fb atas dasar mahu mnggatal~ ..uhh.

Kawan maya ni juga termasuk fren dalam Hepi island or game pape yg kome main..wahh I love hepi island!!


seperti kata Rosyam Nor yg telah gue olah,
ADAKAH ANDA ORANGNYA?? hhihihihih..



***********************************************************


Kawan Exam


Gue yakin sume org ade memiliki kwn yg seperti ini.seorng yg nerd,sentiasa brpakaian kmas dan sntiasa membawa buku ke hulu hilir.Beliaulah tmpat rujukn kome skrinya exam sudh smpai.
Slalunya kwn sprti ini,tidak segan2 untuk mmbntu krna dirinya amat2lah baik.

Tapi now kite nak bincng psl kwn exam yg tang x moh mmbntu,tpi tkut digelar kedekut akn berkata bgini,

"hmm tu la..ak rse btul kot puan ajar cmni,ak pun kurng pasti, (padahal paper dpt A+++)"

dan 1 lgi.."hmmm ak nak bntu ko,tpi tkut ko x pham..so ko x yah tahulah.."


seperti kata Rosyam Nor yg telah gue olah,
ADAKAH ANDA ORANGNYA?? hhihihihih..



***********************************************************

Kawan Longkang


Huhuhu susah nak dpt kwn mcmni.orngnya susah di scan.iaanya ibarat hantu dalam satu kawanan mnusia.Lagaknya sopan dan teratur.Tetapi mulutnya TUHAN je yg mengetahui.Sifatnya sentiasa ingin mngetahui ape2 yg terjadi dan apabila bercrita dialah yg pakar dalam sgala hal.Mulutnya sentiasa tuturkan prkara negatif org lain tnpa mngukur baju di badan kmbing..kahkahkah..
Kawan sperti ini juga boleh diibaratkan 'gunting dalam lipatan'..Mulutnya akan mmpengaruhi rmai pihak.tetapi hakikatnya critanya satu ape pun x bleh pakai.Senang cite mulut bau longkang.paham?


seperti kata Rosyam Nor yg telah gue olah,
ADAKAH ANDA ORANGNYA?? hhihihihih..



***********************************************************

Kawan Ngap

huhuhuuhuh kwn ni mmng gue smngat nak cite.kwn ni kome leh knal pasti dri sifat mreka.Maksudnya sifat yg suke merealisasikan impian kome bila mnghajati sesuatu..tentunya apabila brhajat nk ngap sesuatu kan..bile kome kate nak mkn itu dan ini,sure kome pasti akan dapat.senang cite kwn jenis cmni hepi bile kome hepi.kwn yg jnis x kisah pape pun yg berlaku.bginya hidup ni hepi bile tang waktu mkn..bile mkn sume msalah akan hilangkn?? mestilah..suke2..huhuhuh



seperti kata Rosyam Nor yg telah gue olah,
ADAKAH ANDA ORANGNYA?? hhihihihih..


***********************************************************

Kawan Akhirat



huhuhu tang ni agak touching skit..hope jgn menangis or trharu..
hmmmm Kawan akhirat ialah kawan-kawan yang anda akan letakkan nama2 di meja VVIP semasa majlis perkahwinan kite nanti..bukan brmaksud gue nak nikah skng ek..just perumpamaan..~

Kwn akhirat ialah kwn yg dimane bila kite2 dh jadi nenek2,gigi dah tnggal 2 btg or ade yg lagi truk tnggal gusi je..tpi nme2 kwnnya msih lagi disebut sebut sehingga hujung generasi..walaupun time tu dah nyanyuk~

or letakkn dlm situasi andai kate mereka2 dibelasah beramai-ramai dn bertubi2, mrka semua akn stick together..menahan sakit bersama-sama dn cedera parah bersama-sama.. 

Kwn akhirat ialah kwn2 yang akan menunggu anda di pintu syurga macam lagu Kru dan Elite tu..or lagu iklim yg berbunyi bgini,"di pintu gerbang mahligai syahdu.." hahhahahah


seperti kata Rosyam Nor yg telah gue olah,
ADAKAH ANDA ORANGNYA?? hhihihihih..



***********************************************************


hmmm bermacam macam jenis ragam dalam kwn yg gue temui dlm idup ini..huhuhu jadikn entry ini satu persinggahan untuk kite menilai semua kwn2  yg dtg dn pergi dlm hidup..masing2 de pendapat msing2 kan..??
andai kate kome2 yg mmbaca ingin mnambah perisa dalm entry,sila silalah berbuat demikian..sekiranya nk komen,sila lah jdi follower dulu..x tau??
tuu haa nmpak x kat belah knan de tulis follower..tokan je la..ikut je pe menda lah tu ckp k..

p/s : so sharing is caring rite. (ayat ni sure kena 

kutok..kihkihkih

 ..ahh ape den pduli~ kihkihkih..syg u all fren :D



Saturday, January 29, 2011

::Netball & Keta rosak::

Baru2 ni fakulti gue perlukan pasukan netball tuk lawn antara jabatn..so gue n kawan suke suki menyibukkn diri turut serta..kalau menang,bgus la..klau kalah,pun bgus jugak..huhuh lawan suke suki..enjoy~


posing ngan bola gue..bukn bola netball k..huhuh


Anis n Intan


ewah..ewah.. :P


Posing2 sebelum perlawanan




kami KUAT!!



uhh! pasang strategi!! heheeheh



prrriiittt~!! go!...~


p/s: hepi n enjoy main game ngan kome2 sume..len kali kita main lgi k..tenkiu~!!
_________________________________________

After main game yg memenatkan gue,intan n anis mnuju ke kereta.Ponat gile ni so ingt nak blik rest n tido.Then bile smpai2 je kat kreta,kreta rosakk daaa..x leh hidup..uhh dugaan~

inilah akibatnya klau lupe tutp lampu keta..bateri kong abis.keta LANGSUNG x bleh start!! masing2 excited sngt nak gi men netball smpai lupe tutup lmpu yang stil on..hahhahaha 


muke2 nak repair tpi x reti ... huhuhuh

so dgn muke yg brapa malu,kami memberhentikan sbuah kreta untuk sme2 mmbntu kami.5 org jejaka telah trun dri kreta dn mmbntu..trima kasih diucapkan..tapi kreta memang liat n degil nak start.


Jadi anis,telah mmnggil bodyguard n kwn bodyguard nye untuk mmbntu.Tapi kreta still gak x leh strt.so kami tolak beramai2 dan balik..sok je la betulkan..huhuhuh papepun thnx ek kengkwn yg mmbntu...


p/s : To Anis n Intan, jdikan moment ni satu pngalamn..What a day...hahhhahaha dugaan~

::Housemate:

Nothing to say..just nak share sedikit gambor dari housemate seramai 7 org yg giler2..5 org de dlm gambor..yg lgi 2 balik umah..huhhuh kami sempat berposing sblum ke klas...hahhahaha..layan...zass~!!


of course la kena brgambar ngan intan dulu..huhhhu



muke comei sume~ klik!



ala2 gadis melayu terakhir :)



from left : anis ,pinah , intan, gue n abby 


p/s: syiah n liza x de plak dlam gambor coz mereka2 balik umah..len kali ek kwn2..huhuhu


::Pergi jua::

Mase ngah duk syok borak2 ,one of my fren gitau yg salah sorng kawan klas kami Amirullah a.k.a jibeng ngah sakit..walaupun x rapat mne,but dh klau rakan sekelas kena la amik tau jugak..hmmm..kate kawan beliau dah operate n sedng sembuh..mule2 bunyi nmpak truk then bile ckp dh nk sembuh reda gak la gelodak kat hati..gue takleh dgr org sakit2 ni,cpat terkejut...but then,after 2 or 3 bulan,member ckp dia kena cancer tulang n now mule merebak ke otak..n that time msing2 risau..so gue try kol untuk brtnya kabar,seblum kol gue cube menahan emosi spya x mnangis or sebak..mesti nampak cool n relax.. katenya,


"wahh lame x dgr cite ko aimi,cmne skng sihat?dgr ko kol trus ak sihat..huhuh hmmm..ak skng ngah sakit.mule2 skit kat tngan n bile amik smpel darah dpt detect cancer.so now ak kena ulang alik hospital tuk rawat skit ak ni.."

suare nmpak hepi n ceria..now suare gue yg cool tadi dh mule bergetar..tahan aimi,tahan..and bile ak puji atas ketabahan dia,dia jawab..

"ak kena kuat aimi...,ini semua tuk mak ak..ak x suke tngok dia sedih..so relax n tabah hadapi semua ni..ko jga kesihatan ko tu baik2 k,jgn jadi macam ak ni..gitau semua kawan2 k"

so diakhir prbualan sempat gue ckp yg nak melawat dia dlm mase terdekat ni,n katenya..

"trima kasih la sebab snggup tepon ak tnya kabar..trima kasih sebab korng sume ingat kat ak lagi..dtg je k..klau nak dtg ko kol la dulu..kirimkan salam ak wat sume kawan2.."


sayu dgr kata2 beliau,but bile dia dah start ketawa,sejuk jugak la hati dgr.n pas tepon dia,gue trus roger2 ngan member lain tuk pergi melawat..n baru2 ni sempat la post kat fb,coz nk tnya kawn2 hari yg sesuai tuk melawat..sorng ckp khmis,sorng ckp rabu..fening pala otak ak...

n smalam,tetibe dpt kol dri jibeng..gue x smpat bgi salam..main serbu je..trus ckp yg nk dtg melawat..tpi gue pelik,yg kol tu diamm je.agaknya bgi laluan tuk gue ckp..then...

"Awak...,ni adik Amirullah..dia dah meninggal 2 jam tdi...gi tau yang lain ok.."

gue terdiam,lidah kelu..x tau nk ckp ape..jntung mcm nk gugur..kpala mule tringat itu dan ini..then trus roger2 yg lain...slpas 1 jam,gue siap2 ke rumah arwah bersame kawan2 yg lain..terkilannye x dpt nak ziarah sblum ni...dpt ziarah pada waktu dia pergi..

smpai2 arwah sudah pun dikebumikan..hajat tuk lihat wat kali trakhir juga x ksmpaian..ibu arwah nampak redha atas pemrgiaan anaknya..alhamdulillah arwah meninggal pada hari yg mulia,hari jumaat..alhamdulillh...~

mndgr cerita ibu arwah,arwah adelah seorng yg tabah..sngt2 bngga melihat ketabahan ibu arwah..

p/s: kami rakan2 mengharapkan arwah sentiasa tenang di sana dan ditempatkan di kalangan org yg beriman..

~..selamat jalan kawan..~

Friday, January 21, 2011

::karok marok::

Testing..Testing 123..errrkkk suare ilang sudah akibat join melalak smlm..uhh dasat tul tpi syiiookk abes..walaupun skjap tpi amat2 la seronok..huhuh layan zasss!!

Alia n syiah yg menghangatkan suasana :)


yyeehhhaaa !!


intan n alia yg best!!



ape la yg gue tunjuk ni...errrk



gue n alia~ heheehhehe



huhuhuh ni action je k .. :)


tenkiu geng!!

p/s : Thnx kawan2 yg join..sronok n hepi sngt~!! lpasni kite ajak rmai2 bgi gegar itu tmpat...luv u all..muaahxxss!!


Saturday, January 15, 2011

::My uitm frens::

Gue  de 3 categories of fren yg amat rapat dlm hidup ni..first my member2 old skol skola subang,member2 otai gue yg trcayang project 11 n member gile2 uitm arau & shah alam..huhuh

now gue nak story serba sdikit kwn2 gue di uitm arau n shah alam..act kami de kelompok2 trsendiri but tu sume x jdi pnghalang..masing2 bleh msuk dgn mne2 group eventhough msing2 sudh punya group gile2 msing2.. :)
kami sume leh jdi satu kpala ..Dan disini gue serta kan sedikit gmbar2 mereka2 yg diambil secara candid.khas buat tontonan sume..luv u all frens :)


MUKE KIUT2 ANDA


ADNIN, yg sedang tido berdiri . huhuh

PINAH,yg sedang memuncungkan mulutnya..

 
YUT,yg sedng pure2 serius mmbaca

YANA n ZURA,yg x btul..

SARAH,yg sedng mnyorokkan wjhnya


INTAN n FATIN yg wat muke comei.huhuhu

FIZA,yg sedang terkozut :)

MIEZA,muke blur2~


NANIE,wat muke senget..huhuhuhu

muke2 di atas adalah muke anda2 yg trpilih krn iaanya wujud di camera gue..bgi yg x de dun worry..iaanya akan mnyusul nnti..tunggu~ huhuhuh

------------------------------------------------------------

Ok now trus ke soalan cepu emas..sesiapa yg teka paling btul silalah tuntut hdiahnya kpada sy..tu pun kalo btul~

PHOTO 1 

Tngan siapakan itu ??? huhuh




p/s : Sayang anda sume~ thnx fren :))


::Nyum Nyum::

Setelah berhari hari,berminggu minggu dan berbulan bulan kepingin,teringin,mengidam nak makan steamboat akhirnya dapat jugak~!! wahh dan yg paling best gi melantak bersame kaki-kaki bndaraya gue..huhuh gurau geng..no *sick heart* ok?? huhuh 

     


MEMPERKENALKAN...

:: geng kaki makan gue...:

Che Hamizah Che Husain a.k.a Mieza

Nur Aliya Md Zin a.k.a Yut                                 
 Safinah Ismail a.k.a Pinah

p/s : Thnx pada mereka2 yg telah merealisasikan impian gue :) wahh terharu~ thnx alot..

::Heart Attack::

Tjuk mcm scary kan?? no la..sje bikin gempak..huhuh :)Now,mari berbicara mngenai hati..hahahah gue bukan senang dan mudah mnyintai Sang arjuna. dan bukan mudah mempamerkn prasaan dgn mudah. Definisi syg untuk si dia tidk perlu dipamerkan dgn perbuatan dan kata2..pndng la dri sudut hati dan jiwa.Buat insan teristimewa trima kasih krna hdir dlm suasana suka,duka,tawa dan gmbira ..Mengenalimu~

Hidup


Ini


Lebih 


Menjadi


Indah

p/s : Bukan senang dan mudah bgi gue untuk melontarkan kata2 jiwang~ but jika iaanya brjaya dilontarkn bermaksud iaanya benar2 lahir dari hati yang ikhlas . Sum1 said 2 me,

"Aimi,find a person that owez make u laugh,accept what u have n most important thing owez see u with a joy and happiness"
Tidak mngapa,jika dimate mereka2 kamu bukn pilihan yg tepat buat diri,tpi dimate gue..you are the sun in my day, the wind in my sky, the waves in my ocean, and the beat in my heart.Hahahaha too much rite,ok buang skit~ :)


Ok now kena stop,sebelum kuar ayat jiwang lebih2..Ego lebih pnting..hahhaah Thanxs Mr.H :)